Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Червена разядка с нахут и цвекло

Червена разядка с нахут и цвекло

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Червена разядка с нахут и цвекло
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Обожаваме такива разядки, защото можем да си ги хапваме с препечени филийки по всяко време на деня"

Необходими продукти

  • сусамова паста - 50 грама (или сусам)
  • цвекло - 300 грама предварително сварено
  • нахут - 250 грама от консерва (или сварен)
  • чушки - 1 бр. печена (червена)
  • лимонов сок - 25 мл
  • къри - 1 щ.
  • сол - 1 равна с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 25 мл
  • кимион - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна, чушката и свареното цвекло, прехвърлете ги в купата на блендера.

Добавете нахута (отцеден от течността).

Сипете сусамовата паста, лимоновия сок и зехтина, поръсете със сол, къри и кимион.

Пасирайте до получаване на хомогенна разядка. Сипете в купички и поднесете с брускети или препечен филийки.

Червената разядка с нахут и цвекло е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: