Начин на приготвяне
Настържете на едро ренде тиквичката и я оставете за 10-тина минути, след което притиснете добре с ръце, за да се отцеди излишната течност.
С миксер разбийте яйцата и двата вида захар. Прибавете канелата, ванилията и олио.
Пресейте брашното с бакпулвера и содата, добавете към течните съставки. Разбъркайте вече с лъжица и добавете тиквичката и смлените орехи.
Сложете хартия за печене в тава с диаметър 24 см и леко намазнете. Сипете сместа вътре и заравнете.
Згарейте фурната на 170 градуса. Печете кекса около 35 минути. Охладете го.
Нарежете хартия на ленти с дебелина 1 см и ги наредете върху кекса. Поръсете с пудрата захар и махнете лентите. Накрая украсете с малко орехи.
Сочният типов кекс с тиквичка и орехи е готов.