Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сочен типов кекс с тиквичка и орехи

Сочен типов кекс с тиквичка и орехи

Сочен типов кекс с тиквичка и орехи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Не можем да преценим дали ароматът или вкусът на този сочен кекс е по-добър"

Необходими продукти

  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • тиквички - 1 средна
  • яйца - 3 броя
  • олио - 100 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • орехи - 1 шепа (смлени)
  • кафява захар - 50 грама
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар
  • сода за хляб - 1 равна ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете на едро ренде тиквичката и я оставете за 10-тина минути, след което притиснете добре с ръце, за да се отцеди излишната течност.

С миксер разбийте яйцата и двата вида захар. Прибавете канелата, ванилията и олио.

Пресейте брашното с бакпулвера и содата, добавете към течните съставки. Разбъркайте вече с лъжица и добавете тиквичката и смлените орехи.

Сложете хартия за печене в тава с диаметър 24 см и леко намазнете. Сипете сместа вътре и заравнете.

Згарейте фурната на 170 градуса. Печете кекса около 35 минути. Охладете го.

Нарежете хартия на ленти с дебелина 1 см и ги наредете върху кекса. Поръсете с пудрата захар и махнете лентите. Накрая украсете с малко орехи.

Сочният типов кекс с тиквичка и орехи е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: