Шоколадова Орео Торта

ЕленаЕлена
Новак
244512
Шоколадова Орео Торта
Снимка: Елена
2 / 3
04/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
12
"Всички, които опитат тази торта, ще искат рецептата със сигурност"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • майонеза - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 50 г
  • За крема
  • бисквити орео - 352 г
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • маскарпоне - 100 г
  • крема сирене - 200 г
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • За декорация
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 1 бр. натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с бакпулвера в дълбока купа и го смесете с какаото и захарта.

Добавете водата и майонезата и ги разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Разделете я на три части и една по една ги изсипете в тава върху хартия за печене.

Печете всеки блат в предварително загрята на 180 °C за около 20 минути.

През това време разбийте маскарпонето заедно с пудрата захар и го смесете след това с крема сиренето и предварително разбитата на сняг сметана. Заделете част от крема за измазване на шоколадовата торта.

Натрошете бисквитите и ги добавете в останалата смес.

Започнете да сглобявате тортата - редувайте блат с крем. Завършете с третия блат.

Намажете тортата със заделения крем и я облепете с разделените на две бисквитки.

Сложете я е хладилник за няколко часа.

Загрейте сметаната и сложете шоколада в нея - бъркайте, докато се разтопи и го оставете шоколадовия ганаш да се охлади.

Залейте тортата с него, натрошете малко бисквитки отгоре и шприцовайте розички от сметаната.

Украсете я допълнително по желание.

Оставете Шоколадовата Орео Торта да престои в хладилник за едно денонощие и тогава ѝ се насладете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: