Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Мидено ризото с гъби

Мидено ризото с гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Мидено ризото с гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
28 мин.
Общо
43 мин.
Порции
4
"И да не забравите за пармезана към това мидено ризото с гъбки"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • ориз - 360 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • рибен бульон
  • миди - 250 г бели
  • гъби - 150 г
  • бяло вино - 150 мл
  • краве масло - 200 г
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите измийте и оставете в подсолена вода да си изхвърлят пясъка. После ги отцедете и сварете на силен котлон да се отворят. Затворете капака и разклатете тенджерата.

Накълцайте на ситно луда и запържете в малко масло. После добавете при него гъбите и чесъна, нарязани. Запържете, добавете ориза и виното.

Сипете бульона на няколко пъти до попиване. Гответе на умерен огън. Когато чудесното ризото е готово, се махна от котлона и при него се слага студеното масло. Разбъркайте се за получаване на кремообразна консистенция.

Последните се добавят морските дарове към гъбеното ризото.

Миденото ризото с гъби се поднася топло с пармезан по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: