Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от тиква и картоф

Кремсупа от тиква и картоф

Кремсупа от тиква и картоф
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Освен много вкусна, тази кремсупа е и пълна с витамини"

Необходими продукти

  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • тиква - 500 г
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • краве масло - 80г
  • брашно - 2 с.л.
  • заквасена сметана
  • лук - 1 бр. малка глава
  • черен пипер
  • къри
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, морковите, тиквата и лука, измийте ги, нарежете ги на дребно и ги задушете в голям тиган с малко мазнина.

Залейте ги с гореща вода и щом заврат, ги посолете.

Варете ги около 20 минути и след това ги пасирайте.

Запържете брашното с останалото масло и го разредете с прясното мляко.

Смесете получения бешамелов сос с пюрираните зеленчуци.

Овкусете тази тиквена крем супа с черен пипер и къри. Ако ви се струва гъста, може да я разредите с вода.

При сервиране я поднесете с малко заквасена сметана.

Кремсупата от тиква и картоф е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: