Начин на приготвяне
Обелете тиквата и я почистете от семките.
Нарежете я на едри кубчета заедно с моркова и праза.
Обелете джинджифила и го настържете на едро ренде.
Сладките картофи батат също обелете и нарежете на едри парчета.
В дълбок тиган с масло задушете моркова, праза и джинджифила на слаба степен.
Добавете тиквата, батата и подправките.
Залейте всички зеленчуци с домашния бульон и овкусете със сол.
Затворете ги с капак и ги оставете да къкрят до готовност на тиквата.
Добавете козето сирене и ги пасирайте.
Поднесете тиквената супа със сметана и запечени тиквените семки на сух тефлонов тиган с малко сол.
Крем супата от тиква и сладък картоф е много вкусна.
Добър апетит!