Ezine.bg»Рецепти»Паста»Папарделе Матричана

Папарделе Матричана

Папарделе Матричана
Снимка: Албена Асенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Насладете се на тези папарделе Матричана в компанията на приятели и домашно вино"

Необходими продукти

  • паста - 500 г прясна
  • За соса
  • бяло вино - 50 мл
  • домати - 400 г пасирани
  • бекон - 150 г суров
  • зехтин - 4 с.л.
  • чили на люспи - 1 щипка
  • пекорино - настъргано
  • черен пипер - 3 щипки
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на малки парчета и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина заедно с чилито за няколко минути.

Сипете виното, а след него изсипете и пасираните домати.

Овкусете соса със смлян черен пипер и сол и го оставете на котлона за около 15 минути да ври.

Накрая добавете към него и пресния босилек.

Сварете прясната паста, отцедете я и я изсипете в доматения сос.

Поръсете вкусната паста с настъргано пекорино.

Насладете се на тези Папарделе Матричана.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: