Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебапчета»Румънски телешки кебапчета

Румънски телешки кебапчета

Румънски телешки кебапчета
Снимка: Гергана Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Малки телешки кебапчета, които ще ви се усладят много - опитайте ги възможно най-скоро"

Необходими продукти

  • хляб - 1 филийка
  • телешко месо - 500 грама
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - 0.5 ч.л.
  • вода - 3 с.л. топла
  • сода - 0.5 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 0.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете телешкото месо до получаване на кайма. Добавете към нея накиснатата и отцедена среда от филийката хляб, разбъркайте.

Овкусете каймата с мащерка, черен пипер, пасиран чесън, сода за хляб и налейте топлата водичка.

Омесете добре и оставете да се ароматизира. След това оформете кебапчета, които са с дължина не повече от 6 см.

Намазнете добре загрятата скара и изпечете кебапчетата до готовност.

Румънските телешки кебапчета са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: