Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Бутер тригуни с ябълки и орехи

Бутер тригуни с ябълки и орехи

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Новак
72030432
Бутер тригуни с ябълки и орехи
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
2 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Есента е сезонът на вкусните тестени десерти с ябълки и орехи"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • ябълки - 2 бр.
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • стафиди - 2 с.л. шепа
  • портокали - 1 бр. кората
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
  • орехи - 3 с.л. смлени
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, запечете кокосовите стърготини върху сух тиган. Обелете и нарежете ябълките на кубчета и ги заделете в купа.

Добавете към тях орехите, стърготините, канелата, стафидите, портокаловата кора, захарта. Смесете всички продукти.

Извадете от хладилник бутер тестото преди да започнете приготвянето на тригуните. Нарежете го на квадрати с размер 10 х 10 см.

Разбийте жълтъка и белтъка. Краищата на всеки квадрат намажете с белтък. Сложете от пълнежа в средата и загънете на триъгълник или руло. Притиснете краищата с вилица.

Подредете бутер сладкиша върху хартия за печене в тава. Намажете с жълтък, поръсете с филирани бадеми.

Печете ябълковите тригуни за половин час на 200 градуса.

Бутер тригуните с ябълки и орехи са готови!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: