Начин на приготвяне
Направете крема, като разтворите нишестето в касерола с малко мляко. Добавете останалите продукти и разбъркайте с тел. Поставете на котлона и изчакайте да заври, като бъркате непрекъснато. Варете крема с жълтъци и мляко около пет минути (до сгъстяване) и изключете.
Обелете, изчистете и нарежете ябълките на малки парчета. Изпържете ги в тиган с кравето масло до омекване. Добавете кафявата захар и изчакайте да се карамелизира. Сложете стафидите (предварително накиснати за няколко часа в рома) и 1 ч.л. от рома. Изчакайте да се изпари алкохола и изключете. Оставете леко да се охлади.
Извадете бутер тестото и изрежете сърца. Сложете от крема, а отгоре ябълките. Затворете с другото сърце и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.
Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко сладките сърца. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Извадете, охладете и преди да сервирате, поръсете изпечените бутерки с пудра захар.
Бутер сърца с крем и ябълки - как да ум устоиш!