Начин на приготвяне
Първо, запечете кокосовите стърготини върху сух тиган. Обелете и нарежете ябълките на кубчета и ги заделете в купа.
Добавете към тях орехите, стърготините, канелата, стафидите, портокаловата кора, захарта. Смесете всички продукти.
Извадете от хладилник бутер тестото преди да започнете приготвянето на тригуните. Нарежете го на квадрати с размер 10 х 10 см.
Разбийте жълтъка и белтъка. Краищата на всеки квадрат намажете с белтък. Сложете от пълнежа в средата и загънете на триъгълник или руло. Притиснете краищата с вилица.
Подредете бутер сладкиша върху хартия за печене в тава. Намажете с жълтък, поръсете с филирани бадеми.
Печете ябълковите тригуни за половин час на 200 градуса.
Бутер тригуните с ябълки и орехи са готови!