Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Бутер тригуни с шунка и кашкавал

Бутер тригуни с шунка и кашкавал

Бутер тригуни с шунка и кашкавал
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Бутер тригуни с шунка и кашкавал - чудесна закуска за цялото семейство"

Необходими продукти

  • бутертесто - 300 г
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • лук - 1 глава
  • За соса бешамел
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • краве масло - 25 г
  • индийско орехче
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, шунката и кашкавала на дребно.

Пригответе бешамела - сложете маслото в малка тенджера, за да се разтопи - добавете брашното при непрекъснато бъркане.

Сипете прясното мляко и отново бъркайте. Овкусете соса с подправките на вкус.

Разстелете бутер тестото и го нарежете на квадрати.

Намажете ги с разбито яйце и в средата сложете малко шунка, кашкавал и сос Бешамел.

Прегънете единия край и го захлупете върху плънката.

Притиснете краищата с вилица.

Наредете тези вкусни тригуни в тава върху хартия за печене, намажете ги с разбито яйце и ги поръсете с настърган кашкавал.

Сложете ги да се печат на 200 °C до готовност.

Бутер тригуните с шунка и кашкавал са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: