Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитени торти»Бисквитена торта с маскарпоне и дулсе де лече

Бисквитена торта с маскарпоне и дулсе де лече

Бисквитена торта с маскарпоне и дулсе де лече
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
20
"Ето на това ние казваме вкусна бисквитена торта"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 100 мл
  • бисквити - 400 г чаени
  • орехи - 200 г смлени
  • маскарпоне - 500 г
  • течна сметана - 400 мл
  • дулсе де лече - 370 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маскарпонето с карамелизираното мляко дулсе де лече.

В друг съд разбийте сметаната и на порции при непрекъснато бъркане я добавете към сместа.

Изсипете половината смлени орехи.

Изсипете част от сместа във форма с падащо дъно.

Наредете отгоре бисквити, като преди това сте ги топнали за няколко секунди в млякото.

След това отново сложете крем и така до изчерпване на количествата.

Приберете бисквитената торта за около 12 часа в хладилник.

По желание покрийте цялата торта с останалите орехи.

Бисквитената торта с маскарпоне и дулсе де лече е много вкусна.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: