ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Пълнен печен заек с картофи и бира

Пълнен печен заек с картофи и бира

ПламенПламен
Новак
1
3
13
Пълнен печен заек с картофи и бира
Снимка: Пламен
1 / 2
03/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции8
"Биричката допринася много за чудесния вкус на този пълнен печен заек с картофки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете нарязаните на дребно дреболии и ги запържете в дълбок тиган с ориза и нарязания на ситно лук.

Щом оризът стане прозрачен, напълнете заека с тази плънка и го зашийте.

Налейте бирата в дълбока тава, сложете отгоре заека и изсипете нарязаните на кубчета картофи - овкусете ги със сол.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 60 минути, а след това намалете градусите на 150 °C и оставете заека вътре още за около 2 часа.

Изключете фурната и оставете печения заек вътре.

Поръсете го с магданоз и го поднесете по желание с бяло вино.

Пълненият печен заек с картофи и бира е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: