Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Пълнен печен заек с картофи и бира

Пълнен печен заек с картофи и бира

ПламенПламен
Новак
1313
Пълнен печен заек с картофи и бира
Снимка: Пламен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Биричката допринася много за чудесния вкус на този пълнен печен заек с картофки"

Необходими продукти

  • заек - 1 цял
  • бира - 150 мл
  • вода - 200 мл
  • картофи - 1 и 1/2 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 150 г
  • мащерка - 10 г
  • магданоз - 1 стрък
  • олио - 150 мл
  • сол - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете нарязаните на дребно дреболии и ги запържете в дълбок тиган с ориза и нарязания на ситно лук.

Щом оризът стане прозрачен, напълнете заека с тази плънка и го зашийте.

Налейте бирата в дълбока тава, сложете отгоре заека и изсипете нарязаните на кубчета картофи - овкусете ги със сол.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 60 минути, а след това намалете градусите на 150 °C и оставете заека вътре още за около 2 часа.

Изключете фурната и оставете печения заек вътре.

Поръсете го с магданоз и го поднесете по желание с бяло вино.

Пълненият печен заек с картофи и бира е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: