Начин на приготвяне
Сварете нарязаните на дребно дреболии и ги запържете в дълбок тиган с ориза и нарязания на ситно лук.
Щом оризът стане прозрачен, напълнете заека с тази плънка и го зашийте.
Налейте бирата в дълбока тава, сложете отгоре заека и изсипете нарязаните на кубчета картофи - овкусете ги със сол.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете в предварително загрята на 180 °C фурна за около 60 минути, а след това намалете градусите на 150 °C и оставете заека вътре още за около 2 часа.
Изключете фурната и оставете печения заек вътре.
Поръсете го с магданоз и го поднесете по желание с бяло вино.
Пълненият печен заек с картофи и бира е много вкусен.
Добър апетит!