Начин на приготвяне
Баницата с крем по гръцки се нарича Бугаца. Тя си има специфичен вид, идващ от от начина на подреждането на корите.
За да направим малки банички-бугаци процедираме по същия начин, както при голямата, но имаме индивидуални порции и много по-симпатичен вид на десерта.
Нужно е да разполагате от стандартните тави с дупки - форми за мъфини 12 бр.
Вдлъбнатините се намазняват обилно с разтопено масло.
Приготвя се яйчено кремче, като се загряват млякото, захарта и ваниловата захар. Кремът може да се ароматизира и с цитрусови кори (портокал, лимон). Яйцата се разбиват с брашното и се сипват бавно към топлото мляко. Кремът се вари 7-8 до 10 минути, или докато се сгъсти. Огънят не трябва да е силен и е хубаво да се бърка през цялото време.
Подготвените кори за баница се разрязват напречно на три и един път надлъжно през средата.
От получените квадратчета се слагат във всяка дупка по три, като всяка се маже с масло. Краищата остават да стърчат извън формата. В получения отвор се пълни крем- 2-3 лъжици. Отгоре се поставя още едно квадратче кора, също се маже с масло и накрая стърчащите краища се подвиват навътре. И да се начупват, не е проблем.
Всички банички се намазват отгоре пак с масълце и се пекат в загрята на 175 градуса фурна до златисто, около 35 минути.
Оставят се да изстинат и чак тогава се изваждат от формичките за мъфини, мажат се с мед, разреден с малко вода и се поръсват с орехи.
Да ви е сладко с Банички с крем по гръцки!