Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Воденичарска чорба с мерлуза

Воденичарска чорба с мерлуза

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Воденичарска чорба с мерлуза1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • мерлуза - 650 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • брашно - 2 с.л.
  • люти чушки - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • яйца - 4 бр.(само жълтъци)
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
  • картофи - 4 бр.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата мерлуза се измива, почиства се и се нарязва на порции. Поръсва се със сол, черен пипер и се залива с виното. Оставя се за половин час да се маринова.

Лукът се нарязва и се запържва, заедно с половината от доматите, накълцани на дребно, и брашното. Налива се една чаша гореща вода. Когато заври, се добавят картофите, нарязани на кубчета, лютите чушки, маринованата риба и останалите домати.

Долива се още вода и се оставя да къкри на слаб огън. Когато рибата е готова, супата се застройва с жълтъците и се подправя с черен пипер, сол и лимонов сок. Отгоре се наръсва със ситно нарязан магданоз готовата рибена чорба.

Воденичарска чорба с мерлуза - от тефтерите на дядо.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: