Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с дулсе де лече и орехи

Торта с дулсе де лече и орехи

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Торта с дулсе де лече и орехи
Снимка: Росица Петрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Лесна домашна тортичка с дулсе де лече и орехи - хапка по хапка изчезва от чинията"

Необходими продукти

  • за блата
  • орехи - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • грис - 50 г пшеничен
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • дулсе де лече - 200 г
  • нишесте - 3 с.л. царевично
  • за декорация
  • краве масло - 20 г
  • шоколад - 40 г
  • шоколадови перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на блата разбийте с миксер яйцата заедно с ванилията и захарта до получаване на пухкав крем.

Смелете орехите и ги добавете към яйчената смес заедно с гриса - разбъркайте ги с помощта на силиконова шпатула отдолу нагоре.

Изсипете готовата смес в кръгла форма върху хартия за печене и я сложете да се пече на около 170 °C до готовност.

Извадете блата, махнете го от хартията и го оставете настрана, за да се охлади.

За крема разбийте яйцата с царевичното нишесте.

Загрейте прясното мляко и го прибавете към яйчената смес на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Сложете крема на котлона и го бъркайте до сгъстяване.

Изсипете крема дулсе де лече към горещата смес и я разбъркайте, така че добре да се усвои.

Сложете блата във формата за печене и го залейте с готови крем.

Разтопете на водна баня шоколада с маслото и го оставете леко да се охлади - прехвърлете го в пош и гарнирайте домашната торта.

Оставете тортата с дулсе де лече и орехи да се охлади за няколко часа и след това ѝ се насладете.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: