Начин на приготвяне
За приготвянето на блата разбийте с миксер яйцата заедно с ванилията и захарта до получаване на пухкав крем.
Смелете орехите и ги добавете към яйчената смес заедно с гриса - разбъркайте ги с помощта на силиконова шпатула отдолу нагоре.
Изсипете готовата смес в кръгла форма върху хартия за печене и я сложете да се пече на около 170 °C до готовност.
Извадете блата, махнете го от хартията и го оставете настрана, за да се охлади.
За крема разбийте яйцата с царевичното нишесте.
Загрейте прясното мляко и го прибавете към яйчената смес на тънка струя при непрекъснато бъркане.
Сложете крема на котлона и го бъркайте до сгъстяване.
Изсипете крема дулсе де лече към горещата смес и я разбъркайте, така че добре да се усвои.
Сложете блата във формата за печене и го залейте с готови крем.
Разтопете на водна баня шоколада с маслото и го оставете леко да се охлади - прехвърлете го в пош и гарнирайте домашната торта.
Оставете тортата с дулсе де лече и орехи да се охлади за няколко часа и след това ѝ се насладете.
Да ви е сладко!