Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Свински езици в сос с хвойна

Свински езици в сос с хвойна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свински езици в сос с хвойна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • свински език - 1 кг -
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 50 мл.
  • червени чушки - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава ,
  • бульон - телешки 1 кубче
  • олио - 4 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • хвойна - зърна 1 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1/ 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езиците се поставят в тенджера под налягане. Наливат се 1, 5 литра вода, посолява се, добавят се дафиновите листа и черният пипер. След като се вдигне налягането, ври 30 минути.

Приготвя се соса, като лукът и чушката се нарязват на ситно и се запържват за 2 минути в предварително загрятото олио. Подправят се с къри и джинджифил, добавят се смачканите плодчета хвойна, налива се виното, стрива се бульонът. След като течността се редуцира, се слага доматеното пюре и се наливат 200 мл гореща вода. Сосът къкри 15 минути, след което се претрива.

Докато са топли, сварените езици се обелват и се нарязват на филийки. Поставят се в тавичка. Езиците се заливат с готовия сос.

Ястието се пече около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: