Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Овчи езици по френски

Овчи езици по френски

Овчи езици по френски1 / 2
25/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овчи езици - 6 бр.
  • сланина - 100 г пушена
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 50 г краве
  • бяло вино - 500 мл
  • вода - 2 л
  • магданоз - 1/4 връзка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За гарнитурата
  • моркови - 1 кг
  • масло - 50 г краве
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете приготвения овчи език в студена вода за час, извадете ги и им отстранете твърдата обвивка и мазнините.

Размийте брашното в малко вода, изсипете го в останалата вода и когато заври, пуснете езиците и ги варете 15 мин.

В загрятото масло, запържете нарязаната на парченца пушена сланина и когато порозовее, прибавете отцедените и обелени езици и леко ги задушете.

Добавете виното, дафиновия лист, мащерката, нарязания магданоз, солта и черния пипер, похлупете и оставете да ври на слаб огън около час.

През това време обелете морковите, залейте ги със студена вода, смесена със захарта и солта, добавете маслото и оставете да се задушават до изпаряване на течността и ги поднесете като гарнитура нарязания варен език.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: