Начин на приготвяне
Накиснете приготвения овчи език в студена вода за час, извадете ги и им отстранете твърдата обвивка и мазнините.
Размийте брашното в малко вода, изсипете го в останалата вода и когато заври, пуснете езиците и ги варете 15 мин.
В загрятото масло, запържете нарязаната на парченца пушена сланина и когато порозовее, прибавете отцедените и обелени езици и леко ги задушете.
Добавете виното, дафиновия лист, мащерката, нарязания магданоз, солта и черния пипер, похлупете и оставете да ври на слаб огън около час.
През това време обелете морковите, залейте ги със студена вода, смесена със захарта и солта, добавете маслото и оставете да се задушават до изпаряване на течността и ги поднесете като гарнитура нарязания варен език.