ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Печена говежда пържола с кост

Печена говежда пържола с кост

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
559
1k
15k
104
Печена говежда пържола с кост
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
19/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Бързо се приготвя и е много вкусна тази печена говежда пържола - само ѝ измислете гарнитура"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 2 пържоли с кост по - големи
  • сол - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете месото на стайна температура за около 60 минути.

Запалете скарата и сложете пържолите да се печат за около 8 минути от едната страна на най-ниското равнище.

Обърнете ги, поръсете ги обилно със сол върху опечената страна и ги печете още около 8 минути.

Обърнете вкусните пържоли върху скарата за около 1 минута и ги прехвърлете в голяма чиния.

Поднесете ги веднага с гарнитура по избор.

Печената говежда пържола с кост е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: