Пържола в тавичка

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Пържола в тавичка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
225 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг месо от бута, нарязано на 6 резена
  • лук - 350 г
  • чесън - 2 счукани скилидки
  • телешки бульон - 300 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса. Оваляйте месото в брашното, което предварително сте подправили с подправки по желание.

Загрейте 1 с.л. олио в голям тиган и запържете месото до покафеняване. Пренесете го в огнеупорна плитка порцеланова тавичка с добре прилягащ капак. Поръсете с мащерката и добавете дафиновия лист.

Загрейте останалото олио и запържете лука и чесъна, докато станат тъмнокафяви. Прибавете брашното и полека долейте бульона, като бъркате непрекъснато, за да направите гладък сос.

Излейте го върху резените месо, подправете със сол и черен пипер и захлупете.

Печете във предварително загрятата фурна около 3 часа. Не махайте капака преди да се е изпекло.

Поднесете месото с картофи и пресни зелени зеленчуци по ваш избор.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: