Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 160 градуса. Оваляйте месото в брашното, което предварително сте подправили с подправки по желание.
Загрейте 1 с.л. олио в голям тиган и запържете месото до покафеняване. Пренесете го в огнеупорна плитка порцеланова тавичка с добре прилягащ капак. Поръсете с мащерката и добавете дафиновия лист.
Загрейте останалото олио и запържете лука и чесъна, докато станат тъмнокафяви. Прибавете брашното и полека долейте бульона, като бъркате непрекъснато, за да направите гладък сос.
Излейте го върху резените месо, подправете със сол и черен пипер и захлупете.
Печете във предварително загрятата фурна около 3 часа. Не махайте капака преди да се е изпекло.
Поднесете месото с картофи и пресни зелени зеленчуци по ваш избор.