Свинска пържола с гъби

IlariaIlaria
Новак
59762531
Свинска пържола с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • бульон - 1 кубче гъбен
  • гъби - 500 г
  • нишесте - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • дафинови листа
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в мазнина месото, което е предварително нарязано на пържоли. Добавете бялото вино, дафинов лист на вкус, черен пипер и оставете месото да се задушава.

Добавете бульона и гъбите към задушеното свинско. Посолете, поръсете с черен пипер и гответе на тих огън, докато месото стане достатъчно крехко.

Накрая леко трябва да сгъстите леко соса за пържоли с нишестето, предварително разтворено в малко вода и сложете бучка масло. Сервирайте с гарнитура по избор свинските пържоли с гъби.

Рейтинг

4.3
54
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Джулиана Георгиева Дичева
Джулиана Георгиева Дичева
Рецептата ни хареса много! В комбинация с бяло винце - муцка!
23.07.2021 19:31