Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Печена говежда пържола с кост

Печена говежда пържола с кост

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Печена говежда пържола с кост4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Бързо се приготвя и е много вкусна тази печена говежда пържола - само ѝ измислете гарнитура"

Необходими продукти

  • говеждо месо - 2 пържоли с кост по - големи
  • сол - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете месото на стайна температура за около 60 минути.

Запалете скарата и сложете пържолите да се печат за около 8 минути от едната страна на най-ниското равнище.

Обърнете ги, поръсете ги обилно със сол върху опечената страна и ги печете още около 8 минути.

Обърнете вкусните пържоли върху скарата за около 1 минута и ги прехвърлете в голяма чиния.

Поднесете ги веднага с гарнитура по избор.

Печената говежда пържола с кост е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: