Ezine.bg»Рецепти»Паста»Тортелини»Класически тортелини Болонезе

Класически тортелини Болонезе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Класически тортелини Болонезе
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Обичате италианската кухня? Тогава непременно да изпробвате тази рецепта за класически тортелини Болонезе"

Необходими продукти

  • кайма - 400 г телешка
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • тортелини - 350 г
  • домати - 600 г обелени, смляни
  • гъби - 100 г
  • зехтин - 70 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • телешки бульон - 125 мл
  • черен пипер - на вкус
  • риган - на вкус
  • босилек - 1 щипка сушен + пресен за украса
  • кашкавал - за поръсване (или грюер, ементал, пармезан, грана падано)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно целината, моркова и лука и ги запържете в дълбок тиган с малко зехтин, докато омекнат.

Добавете каймата и налейте бялото вино.

Сипете доматите и бульона и овкусете продуктите с подправките.

Гответе доматения сос до сгъстяване.

Сварете тортелините ал денте и ги отцедете добре.

Разпределете ги в няколко порции и ги смесете със соса Болонезе.

Поръсете ги отгоре с кашкакал и листа пресен босилек.

Класическите тортелини Болонезе са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: