Бърза рибена чорба

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
281
27
241
24/03/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 735
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • толстолоб - 2 бр. глава от
  • лук - 1 глава
  • олио - ½ ч.ч.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • яйца - 2 бр.
  • лимон - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества
Рибена Чорба

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, срязва се на 4 и се пуска в 1, 5 л вряща вода. Добавят се дафиновите листа, черният пипер, олиото.

Щом заври, се слагат и частите от толстолоб. Когато рибените глави се сварят, супата от толстолоб се прецежда през гевгир.

Течността се връща на котлона, добавят се парчета месо от почистените глави и се застройва с яйцата и сока на лимона.

Бърза рибена чорба за истински ценители на рибените чорби!

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар