ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Старовремска пилешка яхния

Старовремска пилешка яхния

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
2711k3k5342
Старовремска пилешка яхния
Снимка: Мария Симова
1 / 2
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Из старите тефтери обикаля една рецепта за пилешка яхния - подготвяме я за изпълнение още днес"

Необходими Продукти

  • домати - 6 броя
  • лук - 6 глави
  • пиле - 2 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 8 зърна
  • дафинов лист - 2 листа
  • брашно - 1 с.л.
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • магданоз - за поръсване
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на порции пилето.

Подсушете добре и запържете месото в загрято олио, като го обърнете и от другата страна. Извадете го и в същата мазнина в тенджерката запържете нарязания лук.

Когато лукът поомекне, добавете обелен и нарязан на кубчета домат, а малко след него поръсете с червения пипер.

Сипете гореща вода и върнете пърженото пиле.

Прибавете лютите чушки, черния пипер, дафиновите листа и останалите обелени и нарязани домати. Задушавайте яхнията до пълна готовност на месото.

Разтворете в малко вода брашното и сгъстете пилешката манджа, посолете и поръсете с чубрица. Когато кипне отново, свалете ястието от огъня.

Разпределете в чинии, поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Старовремската пилешка яхния е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: