ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Яхния»Испанска телешка яхния

Испанска телешка яхния

Испанска телешка яхния
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
29/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции4
"Ах, тези испански, какви вкусни яхнийки могат да приготвят"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото месо на кубчета, които оваляйте обилно в брашното.

Наситнете чесъна и лука, след което ги запържете за няколко минути в загретия зехтин. Прибавете брашното и поръсете със сол и черен пипер. Пържете още 4 минути, като усилите огън.

Сипете рома и когато се изпари, налейте доматеното пюре с бульона, поръсете с още малко сол.

Разбъркайте и добавете избраните от вас зеленчуци - в случая яхнията е приготвена с артишок, кладница и зелен фасул). Сложете капака на съда и гответе за около 40 минути, като от време на време разбърквайте.

Ако искате яхнията да е по-водниста, налейте още вода или бульон, намалете огъня и варете още половин час.

Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте топла. Идеална гарнитура би бил белият ориз, сварен и овкусен с малко сол и пипер.

Испанската телешка яхния е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: