Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Енчиладас»Енчилади с кайма на фурна

Енчилади с кайма на фурна

Енчилади с кайма на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Точно на време идвате, защото е време да приготвите точно тези енчилади с кайма на фурна"

Необходими продукти

  • кайма - телешка 500 г
  • чоризо - 200 г
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 800 г на кубчета
  • боб - 400 г
  • тортили - 6 големи
  • чедър - 100 г настърган
  • моцарела - 120 г настъргана
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • риган - сух 1 ч.л
  • кимион - 2 ч.л. смлян
  • пипер - черен 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чоризото на малки парченца и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина на средна температура.

Нарежете лука и чесъна на дребно и ги изсипете в тигана.

След това добавете каймата, ригана, солта, червения пипер и кимиона.

Разбъркайте добре и разделете с дървена лъжица каймата на малки парченца.

Щом каймата промени цвета си, изсипете 1 с.л. от доматеното пюре и 400 г домати на кубчета.

Гответе ги за около 10 минути.

Добавете боба и разбъркайте добре всички продукти.

Напълнете тортилите със сместа от боб и кайма, навийте ги на рулца и ги сложете в голяма тава.

Смесете останалото доматено пюре с останалите домати на кубчета и ги изсипете върху енчиладите.

Отгоре ги поръсете с настърганите чедър и моцарела и ги сложете да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Енчиладите с кайма на фурна са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: