Начин на приготвяне
Накълцайте лука на дребно. Запържете го в 2 с.л. зехтин за 3 минути. Добавете чилито, боба и гответе за около 15 мин.
В друг съд сипете 1 с.л. олио и запържете телешката кайма. Раздробете на трохи. Добавете солта, червения и черния пипер, кимиона, после и половин домат, предварително обелен и нарязан.
Запържете плънката за вашите енчилади около 20 мин. Нарежете другия домат, авокадото намачкайте и добавете с малко сол и лимоновия сок. Разбъркайте.
Върху тиган без мазнина затоплете тортилите и поръсете с кашкавал да се разтопи.
В две чинии сложете червения боб. От каймата добавете върху тортилите и прегънете на две. Сложете ги върху боба.
Върху енчиладите с плънка сложете от домата с авокадо.
Хапнете си от традиционните мексикански енчилади с кайма!