Начин на приготвяне
Измийте листата кейл и ги подсушете много добре. След това ги накъсайте по-едро, а дебелите жилки в средата премахнете.
Поръсете кейла с малко сол и зехтина.
Покрийте тава с хартия за печене и сипете кейла, като разпределите листенцата на тънък пласт и оставите малко разстояние между тях.
Ако се наложи, пригответе чипса на два пъти, но не оформяйте купчинки при печенето.
Загрейте фурната на 150 градуса. Сложете тавата в нея, когато температурата стане 40 градуса.
Сушете зеленчуковия чипс до лекото потъмняване на листенцата. Наблюдавайте непрекъснато и когато минат 10-12 минути, може да извадите от фурната.
Вкусът на този чипс е чудесен, а и това е много по-здравословен вариант на познатия ни снакс.
Ако досега не сте опитвали кейл, време е да го включите в диетата си. Той е богати на различни витамини и фибри, комбинира се отлично с други продукти.
Хрупкавият зелен чипс от кейл е готов.