Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Безглутенови крекери със семена

Безглутенови крекери със семена

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Безглутенови крекери със семена
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Хрупкайте си на воля безглутеновите крекери със семена"

Необходими продукти

  • оризово брашно - 1 ч.ч. + 3 - 4 с.л. (фино)
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • семена - 3 с.л. (сусам, ленено семе, слънчогледови семки)
  • пармезан - 50 г (фино настърган)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези соленки бисквити най-напред пресейте брашното в купа.

Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте.

Разбийте яйцето.

Прибавете всички съставки към брашното (без пармезана) и разбъркайте с лъжица, до гладка, хомогенна смес.

Поръсете пармезана на плота и доомесете тестото за крекерите в него.

От тестото късайте късове с големина на орех. Оформете топче, което сплескайте между дланите си.

Наредете всички соленки в тава, покрита с хартия за печене.

Поръсете по малко пармезан върху всеки крекер. С помощта на вилица направете няколко шарки, като притискате леко.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 13-15 минути, докато добият лек загар.

От това количество направих 20 броя вкусни и хрупкави безглутенови крекери със семена.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: