Начин на приготвяне
За тези соленки бисквити най-напред пресейте брашното в купа.
Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте.
Разбийте яйцето.
Прибавете всички съставки към брашното (без пармезана) и разбъркайте с лъжица, до гладка, хомогенна смес.
Поръсете пармезана на плота и доомесете тестото за крекерите в него.
От тестото късайте късове с големина на орех. Оформете топче, което сплескайте между дланите си.
Наредете всички соленки в тава, покрита с хартия за печене.
Поръсете по малко пармезан върху всеки крекер. С помощта на вилица направете няколко шарки, като притискате леко.
Сложете да се пекат в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 13-15 минути, докато добият лек загар.
От това количество направих 20 броя вкусни и хрупкави безглутенови крекери със семена.