Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Домашен карфиолен чипс

Домашен карфиолен чипс

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Домашен карфиолен чипс
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
16 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
31 мин.
Порции
4
"Обещаваме, че ще останете очаровани от домашния карфиолен чипс"

Необходими продукти

  • ементал - 50 г
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • белтъци - 1 бр.
  • карфиол - 200 г
  • пармезан - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - за поръсване
  • босилек - 1/2 ч.л. сух
  • магданоз - 1 ч.л. сух или пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на розички и смелете заедно със сирената в блендер.

Добавете белтъка, подправките, яйцето и пак разбийте.

Изсипете 1/3 смес върху хартия за печене, намазнена. Отгоре сложете още едно парче хартия, минете с точилка, за да заравните.

Загрейте фурната на 190 градуса, махнете горния слой хартия и поръсете със зехтин. Печете домашния чипс за 15 минути.

После нарежете в желаната форма, набодете с клечка, извийте. Може да подредите карфиоления чипс в чиния и да оставите да изстине.

Домашния карфиолен чипс поднесете като бирено мезе.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: