Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Домашен чипс с масло и пармезан

Домашен чипс с масло и пармезан

Домашен чипс с масло и пармезан
Снимка: Албена Асенова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Всички забравят какво друго има масата, когато домакинът сервира този домашен чипс"

Необходими продукти

  • пармезан - 25 грама настърган
  • картофи - 6 броя червени
  • масло - 45 грама
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • чесън на прах - 3 г или 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите и ги нарежете на тънки филийки, които са подходящи за чипс. Ако имате ренде, използвайте него.

Прехвърлете картофените филийки в купа. Овкусете ги с мащерката, чесъна на прах, сол, черен пипер и настъргания пармезан.

Добавете омекналото краве масло и разбъркайте добре.

Намаслете форма за мъфини. Във всяко гнездо слагайте от филийките, за да се оформи нещо като кула.

Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете чипса до готовност.

Домашният чипс с масло и пармезан е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: