Ezine.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Хрупкав зелен чипс от кейл

Хрупкав зелен чипс от кейл

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Хрупкав зелен чипс от кейл
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Ако досега не сте опитвали кейл, време е да го включите в диетата си. Той е богати на различни витамини и фибри, а и се комбинира отлично с други продукти"

Необходими продукти

  • зехтин - 1 с.лъжица
  • кейл - 100 грама листа
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата кейл и ги подсушете много добре. След това ги накъсайте по-едро, а дебелите жилки в средата премахнете.

Поръсете кейла с малко сол и зехтина.

Покрийте тава с хартия за печене и сипете кейла, като разпределите листенцата на тънък пласт и оставите малко разстояние между тях.

Ако се наложи, пригответе чипса на два пъти, но не оформяйте купчинки при печенето.

Загрейте фурната на 150 градуса. Сложете тавата в нея, когато температурата стане 40 градуса.

Сушете зеленчуковия чипс до лекото потъмняване на листенцата. Наблюдавайте непрекъснато и когато минат 10-12 минути, може да извадите от фурната.

Вкусът на този чипс е чудесен, а и това е много по-здравословен вариант на познатия ни снакс.

Ако досега не сте опитвали кейл, време е да го включите в диетата си. Той е богати на различни витамини и фибри, комбинира се отлично с други продукти.

Хрупкавият зелен чипс от кейл е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: