Начин на приготвяне
В купа сложете брашното, предварително пресято, захарта, ванилията, бакпулвера и щипка сол. Разбъркайте всичко. Прибавете студено масло, нарязано на кубчета.
Втривайте с пръсти, докато се получат маслени трохи. Към тях прибавете овесените ядки и едно яйце. Замесете тесто за тарт, което сложете в хладилник за 30 минути.
След това охладеното маслено тесто разточете между два листа хартия за печене или оформете директно във форма за печене с пръсти. Набодете с вилица и отново върнете в хладилник, докато фурната загрее на 180 градуса.
Сложете основата за свежия тарт да се пече за 20 минути.
През това време си приготвите крема. В купа смесете крема сиренето и пудрата захар. Разбъркайте добре, до получаване на гладък крем.
Прибавете маскарпонето и отново разбъркайте. Добавете яйцата едно по едно, като бъркате след всяко, до пълното му усвояване.
Накрая прибавете ванилията, фино настъргана кора на половин лимон и чията.
Този крем изсипете върху запечената основа и поръсете с пресни боровинки. Отново върнете плодовия тарт във фурната за още 25 минути.
След изпичане оставете тарта напълно да се охлади и след това гарнирайте със свежи плодове по избор.
Преди да поднесе охладете в хладилник за поне 2 часа.
Изключително свеж и вкусен плодов чийз тарт с маскарпоне и чия, който да поднесете на вашето семейство.
Да ви е сладко!