Шоколадова торта Парадиз

Шоколадова торта Парадиз
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Парче от тази шоколадова торта е като късче от Рая - всички други думи са излишни"

Необходими продукти

  • за блата
  • брашно - 270 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 200 мл
  • какао - 20 г
  • ванилия - 1/2 течна ампула
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • за първия крем
  • прясно мляко - 300 мл
  • готов крем - шоколадов
  • за втория крем
  • готов крем - шоколадов
  • прясно мляко - 250 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
  • за сиропа
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • за украсата
  • шоколадови бисквитки
  • шоколадови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на блата смесете брашното, какаото и бакпулвера. Разбъркайте ги хубаво.

Отделно смесете прясното мляко с олиото.

В голяма купа разбийте захарта с яйцата. Добавете към тях сухите и течните съставки - редувайте ги.

Изсипете готовата смес във форма за торта с подвижно дъно и я сложете да се пече на 160 °C за около 30 минути.

През това време пригответе сиропа от водата и захарта на котлона.

Оставете го да поври за около 15 минути на умерена температура.

Пригответе кремовете по указания начин на опаковката.

Разрежете охладения блат на две части и сложете долната половина в поднос.

Залейте го със захарния сироп. Оставете го за малко да попие и го намажете с първия крем. Поръсете го с шоколадови стърготини.

Сложете втория блат, сиропирайте го и намажете цялата шоколадова торта с втория крем.

Оставете я в хладилник за няколко часа.

По желание украсете отгоре вкусната Шоколадова торта Парадиз с шоколадови бисквитки и шоколадови стърготини.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: