Начин на приготвяне
За приготвянето на блата смесете брашното, какаото и бакпулвера. Разбъркайте ги хубаво.
Отделно смесете прясното мляко с олиото.
В голяма купа разбийте захарта с яйцата. Добавете към тях сухите и течните съставки - редувайте ги.
Изсипете готовата смес във форма за торта с подвижно дъно и я сложете да се пече на 160 °C за около 30 минути.
През това време пригответе сиропа от водата и захарта на котлона.
Оставете го да поври за около 15 минути на умерена температура.
Пригответе кремовете по указания начин на опаковката.
Разрежете охладения блат на две части и сложете долната половина в поднос.
Залейте го със захарния сироп. Оставете го за малко да попие и го намажете с първия крем. Поръсете го с шоколадови стърготини.
Сложете втория блат, сиропирайте го и намажете цялата шоколадова торта с втория крем.
Оставете я в хладилник за няколко часа.
По желание украсете отгоре вкусната Шоколадова торта Парадиз с шоколадови бисквитки и шоколадови стърготини.
Да ви е сладко!