Начин на приготвяне
Разбийте мекото масло с пудрата захар добре и прибавете жълтъците. Следва да добавите брашното, нишестето, солта, разбъркайте добре. Най-накрая разбъркайте сместа с разбитите на сняг белтъци заедно с кристалната захар.
Изсипете в намазнена тава и изпечете на 180°С за около 30-35 минути. Оставете приготвения блат леко да се охлади и разделете на 2 отделни блата. Разбийте сметаната до пухкава консистенция и я разбъркайте с ромовата есенция и разтопения шоколад.
Намажете единия блат с крема, по желание сложете резени ананас, покрийте с втория блат и след това обилно цялата торта с крема. Отгоре наредете парчета ананас или други плодове за украса.
Разтопете в голяма тава захарта с 2 с.л. вода, така че да се карамелизира на тънък пласт. Оставете да изстине и я натрошете. Украсете тортата Парадизо с крокана и сложете в хладилник за 2 часа.
Коментари