Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците за блата и постепенно добавете захарта и бийте до побеляване. Добавете нишестетата, предварително смесени с бакпулвера. Накрая прибавете ванилията и предварително разбитите на сняг белтъци.
Сместа се сипва в намазнена и леко набрашнена тава разбърква се добре и се пече в умерена фурна до готовност. Готовият блат се дели на 2 отделни, които се сиропират със сиропа, приготвен от кипнатите заедно вода и захар.
За крема разбийте жълтъците и белтъците отделно. Сложете прясното мляко със захарта да кипне. Разтворете нишестето и брашното във водата и щом се разтворят ги добавете към жълтъците при непрекъснато биене. Тази смес сипете към прясното мляко, като биете с миксера.
Сипете ванилията и лимонената кора и бъркайте с тел, докато крема се сгъсти хубаво. Оставете го да се охлади и го разбъркайте с разбитите на сняг белтъци. Слепете напоените блатове с този крем. Отгоре намажете тортата обилно с крем и направете украса по желание.
Коментари
Препоръчвам да се групират продукти за блат, продукти за крем, продукти за сироп