Начин на приготвяне
Разбийте на водна баня 8 жълтъка, 2 цели яйца, захарта и ликьора. Бийте до сгъстяването им, снемете от котлона и продължете да разбивате, докато изстине.
Бавно добавете оризовото брашно, разтопеното масло и смлените бадеми. От тази смес изпечете 2 блата в намазнени форми на умерена фурна.
За крема: Подобно на блатовете разбийте на водна баня на котлона яйцата, захарта и ликьора, докато започнат да се сгъстяват. Отделно разбийте мекото масло и го добавете лъжица по лъжица към охладената яйчна смес. Важно е маслото и кремът да са с еднаква температура, за да се смесят добре.
Блатовете се слепват с крем. Тортата се намазва отвън с крем, украсява се със сладкото от боровинки и се облепя отстрани с филирани бадеми.
Забележка: Ако ви се струват повечко яйцата, може да пробвате да направите тортата с по-малко, но аз не съм пробвала.