Начин на приготвяне
Разтворете желатина в портокаловия сок на тих огън. Намажете с масло форма с подвижно дъно, с диаметър 22 см. Натрошете бисквитите.
Разтопете маслото и меда в дълбок тиган на тих огън, прибавете натрошените бисквити и разбъркайте. Изсипете сместа в тавата и я притиснете с лъжица. Сложете тавата в хладилника за 1 час, за да се стегне бисквитената основа.
Намачкайте изварата в дълбока купа до получаване на гладка смес. В друг съд разбийте сметаната до получаване на гъста маса. Прибавете разбитата сметана в купата с изварата.
Разбъркайте получената смес с меда. Изберете най-хубавите малини и ги изсипете в сместа с изварата.
Излейте разтворения желатин в сместа с изварата. Изсипете готовата смес в тавата върху бисквитената основа. Изгладете с лъжица или шпакла повърхността на крема. Оставете тортата в хладилник за 3-4 часа или колкото е необходимо, за да стегне крема.
Извадете тортата от кръглата форма с подвижна форма. Украсете с отделените малини и по желание със стръкчета мента.
Коментари
Въобще рецептите не са никак точни в този сайт!