Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното в достатъчно голяма купа и в средата му оформете кладенче.
Угасете содата в киселото мляко и след като шупне сипете в кладенчето. Отгоре настържете кашкавала, сиренето и добре охладеното масло.
Започнете да месите и оформете меко тесто, което не бива да лепне. Увийте го в стреч фолио и приберете в хладилника за 1 час.
Извадете охладеното тесто и го изтънете на фитил. Нарежете фитила на 10 топчета, които са с приблизително еднаква големина.
Набрашнете си добре кухненския плот и разточете всяко едно топче на кръгъл лист.
Разрежете листовете на 8 триъгълника и ги навийте на кифлички.
Сложете хартия за печене в тава и наредете солените кифлички на разстояние една от друга.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете кифличките за 30-тина минути.
Малките кифлички със сирене и кашкавал са много вкусни!