Задушен заек в масло

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1384074k
Задушен заек в масло
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пригответе заешкото точно по този начин - разкошно става"

Необходими продукти

  • масло - 125 грама
  • заек - 1/2 бр.
  • червен пипер - 1 щипка
  • бял пипер - 1 к.лъжичка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете заека на порции.

Прехвърлете в тенджера и залейте с вода, сложете да се вари, като задължително трябва да отстраните образувалата се пяна.

Нека заешкото се вари на умерен огън, а след около 40 минути вижте дали се къса лесно.

В случай, че месото е сварено, отцедете го от водата и овкусете със сол и малко от белия пипер.

Поръсете заешкото с останалия пипер.

Разтопете маслото в дълбок тиган и сложете вътре месото. Задушете заека до хубав златист цвят.

Задушеният заек в масло е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: