Начин на приготвяне
Затоплете леко вода и сипете в малка част от нея захарта и маята. Разбъркайте и оставете да шупне за 10-тина минути.
Сипете в купа останалата вода и прибавете солта, зехтина и вече шупналата мая. На части добавете предварително пресятото брашно и замесете тесто, което е много меко. Намазнете купа и сложете тестото вътре, завийте го и отавете на топло да втаса.
Междувременно нарежете маслините и ги смесете с натрошеното сирене, настъргания кашклавал, нарязаните чушки и лъжица зехтин, разбъркайте.
Намазнете тава за печене със зехтин и сипете готовото втасало тесто вътре. Без да го премесвате го разпределете равномерно в тавата, а отгоре сипете зеленчуковата плънка.
Хванете тестото от всички страни и дърпайте към средата, за да го сгънете като торбичка и плънката да се затвори.
Обърнете тестото и го разпределете в тавата, забивайки пръстите си в него - така ще се получи желаната грапава повърхност.
Разбийте яйцето и го смесете с подправките, зехтина и натрошеното сирене. Намажете с тази смес тутманика.
Включете фурната да загрее на 230 градуса и сложете вътре тутманика. Намалете на 200 градуса и печете до получаването на приятен загар.
Тутманикът със зеленчукова плънка и сирене е много вкусен, опитайте!