ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Класически Зелеви Сарми в Тенджера

Класически Зелеви Сарми в Тенджера

Класически Зелеви Сарми в Тенджера1 / 3
26/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Като я гледаме пълна тенджерата със зелеви сармички, направо ни потекоха лигите"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • ориз - 500 г
  • доматен сок - 1 шише
  • лук - 3 глави
  • кисело зеле - 1 зелка
  • моркови - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • чубрица - 3 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно морковите и лука и ги запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Размийте каймата на трохи във вода и я добавете при тях.

Щом се запържи хубаво, към нея се добавят подправките, оризът и малко вода.

Оставете всички продукти да покъкрят, докато не се изпари течността.

Малко преди да махнете сместа от котлона добавете доматения сок и наситнения магданоз.

Разделете киселото зеле на листа.

Сложете няколко на дъното на дълбока тенджера.

Сложете от плънката в останалите листа, завийте ги и ги подредете в тенджерата.

Налейте вода, така че да покрива зелевите сарми с кайма.

Сложете ястието на тих огън до готовност.

Класическите Зелеви Сарми в Тенджера са много вкусни.

Добър апетит!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: