Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Манджи»Телешка манджа с гъби в тенджера под налягане

Телешка манджа с гъби в тенджера под налягане

Телешка манджа с гъби в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднесете телешката манджа с хрупкав селски хляб и им се насладете подобаващо"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • телешко месо - 350 г
  • праз - 1 бр.
  • гъби - 1 ч.ч. замразени, микс
  • чушки - 3 бр. цветни
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • риган
  • мащерка
  • олио - 3 с.л. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете 3 с.л. мазнина в тенджера под налягане и изпържете телешкото до златист загар. Сипете при него праза и лука, нарязани на ситно. След кратко задушаване, добавете чушките и морковите.

След кратко гответе добавете гъбите и след като омекнат, сипете и виното. След изпаряване на алкохола, добавете подправките и доматеното пюре към манджата с телешко.

Добавете вода и оставете телешкото варено да се готви под капак. Когато се вдигне налягането и варете 30 мин.

После махнете котлона, изпуснете парата и махнете капака.

Поднесете телешката манджа с гъби в тенджера под налягане на порции с хрупкав селски хляб.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: