Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Печен свински език с масло и чесън

Печен свински език с масло и чесън

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Печен свински език с масло и чесън
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Класиката си е класика - печен свински език с масло и чесън, какво ще кажете"

Необходими продукти

  • краве масло - 2 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • свински език - 500 г
  • зехтин - 20 мл
  • копър - пресен
  • сол
  • подправка - за месо
  • лимонов сок - от 1 цитрус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинския език. За да го почистите по-лесно, го накиснете в студена вода за час, сипвайки сока от лимон. Така по-бързо ще остържете с нож замърсяванията.

Обелете и пресовайте чесъна. Сипете солта, малко чесън, маслото и подправката за месо. С получената смес намажете езика и го оставете за 3 часа в хладилника.

След това увийте маринования свински език с алуминиево фолио и го сложете върху хартия за печене. Изпечете за 90 минути на 180 градуса.

След като езика в масло е готов, го нарежете на парченца.

Запечете печения свински език с масло и чесън още за кратко и поднесете, поръсен с останалия чесън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: