Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Испански бутерки с крем Мигелитос

Испански бутерки с крем Мигелитос

МариянаМарияна
Новак
10222k44
Испански бутерки с крем Мигелитос
Снимка: Марияна
2 / 3
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
20
"Не пестете от вкусния крем Мигелитос, колкото повече, толкова по-вкусни ще станат вашите испански бутерки"

Необходими Продукти

  • брашно - за разточване
  • бутертесто - 400 г
  • пудра захар - за поръсване
  • крем
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл
  • лимони - 1 бр. кората
  • захар - 180 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • канела - 1 пръчка
  • ванилия - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре малко преди да започнете с приготвянето на вкусните бутерки, да оставите яйцата извън хладилника. Отделете жълтъците, само те ще ви трябват.

Разстелете и разточете бутер тестото. Изрежете квадрати с големина 4 см. В тавата на фурната сложете хартия за печене и подредете квадратите. Изпечете ги за 15 минути на 190 градуса с вентилатор.

Докато изстиват, пригответе крема. Сипете захарта и прясното мляко в тенджера, бъркайте да се разтопи захарта.

В купа разбъркайте нишестето и жълтъците с малко вода. Сипете при тях малко от затопленото мляко. Изсипете всичко в тенджерата при останалото мляко и бъркайте до постигане на гъстота. После свалете от котлона.

Изсипете ванилиите и канелата, както и настърганата лимонова кора. Разбъркайте и оставете да изстине.

Разрежете бутер сладкишите през средата. Намажете с крем долната час и сложете горната върху нея.

Подредете готовите бутерки с крем в подходящ поднос.

Може да поръсите испанските бутерки с крем Мигелитос с пудра захар преди сервиране.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: