Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена бяла риба с фенел

Печена бяла риба с фенел

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Печена бяла риба с фенел
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Бързо и лесно ще приготвите любимата бяла рибка, а резултатът е вкусен обяд с гарнитура фенел"

Необходими продукти

  • бяла маслена риба - 2 бр. филета /по 350 г/
  • чесън - 2 стръка пресен
  • фенел - 1 корен
  • сол
  • лимонов сок - 4 с.л.
  • зехтин 6 с.л.
  • бял пипер - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за печена бяла риба с фенел първо, измийте и почистете зеленчуци, нарежете ги на дребно.

Пригответе си два листа хартия за печене. Върху всеки полейте 2 с.л. зехтин, нанесете спрямо големината на филетата риба.

Сложете ги, отгоре наредете фенела и чесън. Поръсете с още зехтин, овкусете със сок от лимон, бял пипер и сол.

Завийте рибата като в плик и пъхнете в затоплена фурна на 200 градуса. Печете маслената риба за 20 минути.

Бялата риба изисква по-малко време за готвене, така че ще бъде готова бързо.

Поднесете печената риба с гарнитура по желание.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: